VISUAL THINKING STRATEGIES (VTS)

Met deze drie vragen neemt Marianna Geraci je als gecertificeerd VTS- facilitator mee op avontuur door de wereld van de beeldende kunst.

Een avontuurlijke reis waarin je elke keer weer uitgenodigd wordt verder en dieper te kijken; nieuwe ontdekkingen te doen over het betreffende kunstwerk, jezelf en je groepsgenoten.

 

Visual Thinking Strategies (VTS) is een methodiek die kinderen en volwassenen beter leert observeren door naar kunstwerken te kijken. Het gaat om open en zonder oordeel kijken, onderzoeken, luisteren naar en voortbouwen op elkaar. Het vindt plaats in een groep waarbij de VTS- facilitator met gerichte open vragen de open discussie begeleidt.

 

Door het regelmatig samen kijken naar kunst met de VTS methode vergroot je vaardigheden als kritisch denkvermogen, concentratie, taalvaardigheid, een open luisterhouding en versterkt het het zelfvertrouwen. Het stimuleert mensen een persoonlijke verbinding te leggen met een kunstwerk. Ook plezier, je verrast voelen en (samen) nieuwe ontdekkingen doen horen hierbij.

 

Marianna Geraci werkte jarenlang als gecertificeerd VTS- facilitator o.a. voor taalonderwijs van Vluchtelingenwerk Zuid Nederland, waarbij kunst ingezet wordt om de Nederlandse taal te leren aan anderstaligen.  VTS is zeer geschikt voor het onderwijs en binnen de zorg.

 

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie over mogelijkheden kun je vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of via e-mail.