TAKE ME TO THE SEA

Over TAKE ME TO THE SEA
 
Door hun werk bij VluchtelingenWerk Zuid- Nederland vonden Marianna Geraci (multidisciplinair kunstenaar) en Liesbeth van Well (filmmaker) elkaar in het project TAKE ME TO THE SEA. Een tentoonstelling waarin zeven nieuwe Nederlanders, die gevlucht zijn voor oorlog en dictatuur, ‘een gezicht en een stem’ krijgen.   

Waar komen zij vandaan? Wat hebben zij meegemaakt en wat geeft hen de kracht om hier een nieuw leven met ambities op te bouwen? In TAKE ME TO THE SEA wordt de zee een symbool van oorsprong en kracht. De zee die een weg baant naar een leven in vrede en veiligheid, maar ook een symbool van ondergang is, van dood en van afscheid; afscheid van medevluchtelingen, familie en het land dat door de oversteek wordt verlaten. 

 

 De zeven deelnemers aan TAKE ME TO THE SEA werden geïnterviewd en leerden hun persoonlijke verhaal te vertellen tijdens een training Storytelling. Hun verhalen werden door hen omgezet in poëtische teksten.  
Deze zijn voorgedragen aan de Nederlandse kust, vastgelegd op film en foto. Voor sommigen was dit de eerste ontmoeting met de zee sinds de vlucht; de zee die heeft gestaan voor een gevaarlijke overtocht, maar ook voor de hoop op een nieuw begin.  
Marianna Geraci (fotografie en muziek) en Liesbeth van Well (film en interviews) verbeeldden de poëtische teksten, de interviews en de kracht van deze mensen in hun tentoonstelling TAKE ME TO THE SEA.  De tentoonstelling TAKE ME TO THE SEA  vond voor de eerste keer plaats in Stedelijk Museum Breda. Regelmatig wordt de film op verzoek op locatie vertoond, zoals op scholen, in culturele instellingen, tijdens de Open Monumentendag 2018 in Breda en op het Grootste Kennisfestival van Zuid- Nederland in september 2018.

TAKE ME TO THE SEA werd mede mogelijk gemaakt door Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland, Gemeente Breda en Stedelijk Museum Breda.